KAJ MORATE VEDETI O NAS?

Na tej strani želim vam, bodočim praktikantom in praktikantkam predstaviti vse kar morate vedeti, preden se prijavite na prakso v podjetju AFormX. Zato je zelo pomembno, da to stran preberete v celoti in se nato odločite, če želite pri nas opravljati prakso.

KAJ SO CILJI VAŠE PRAKSE IZ GLEDIŠČA PODJETJA AFORMX?

Praktikante v AFormX-u delimo na tri skupine:
• zgodnja srednja šola – prva dva letnika
• pozna srednja šola – zadnja dva letnika
• študenti
Praviloma na prakso ne jemljemo učencev, ki so še v Osnovni šoli. Zaradi zahtevnosti dela v AFormX-u je najbolj zaželjena skupina c in najmanj a.

Praviloma jemljemo na prakso praktikante v dveh obdobjih: obvezna šolska praksa med šolskim letom ter poletna praksa. Za leto 2023 so mesta, ki so bila na voljo za obvezno šolsko prakso ter poletno prakso že zapolnjena. Za leto 2024 se na prakso lahko že prijavite.

KAJ LAHKO PONUDIMO?

Podjetje AFormX trenutno hitro raste. Smo podjetje in ekipa, ki se razvija. Preživeli smo že fazo, kjer smo morali dolgo, trdo garati in se veliko odrekati, da smo ustvarili stik in vstop v zahtevno letalsko industrijo. Takšnega garanja od bodočih članov ekipe ne pričakujemo. A vendar, AFormX še ni podjetje, ki je zrelo. Zato je pošteno, da zelo jasno predstavimo, katere so prednosti dela pri nas in katere so slabosti.

Podjetje AFormX trenutno hitro raste. Smo podjetje in ekipa, ki se razvija. Preživeli smo že fazo, kjer smo morali dolgo, trdo garati in se veliko odrekati, da smo ustvarili stik in vstop v zahtevno letalsko industrijo.

Takšnega garanja od bodočih članov ekipe ne pričakujemo. A vendar, AFormX še ni podjetje, ki je zrelo. Zato je pošteno, da vam zelo jasno predstavimo, katere so prednosti dela pri nas in katere so slabosti.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD PRAKSE?

• Ekipa je super. Delali boste z izjemno dobrimi, poštenimi in sposobnimi ljudmi. V našo ekipo ne spadajo ljudje, ki so slabi. V službi se razumemo med sabo in radi hodimo v službo.

• Imamo ogromno znanja in to znanje predajamo. Še več – to znanje predajamo. Naš temeljni interes je, da čim hitreje in čimbolj napredujete. Delali boste vedno najbolj zahtevno delo, ki ga boste še obvladali in za katerega vam bomo lahko dodelili mentorja.

• Delavni pogoji so dobri. Delavnica in delavna mesta so čista, tiha, dobro klimatizirana in dobro osvetljena. Topla malica je organizirana in vrhunska.

• Delo poteka v jutranji izmeni brez vikendov. Prihod na delo je drseč med 6h in 7h zjutraj. Od vas pričakujem 6 ali 8 ur dela na dan.

• Hitro rastemo. To pomeni, da imate bodoči člani ekipe, ki se boste pridružili AFormX-u sedaj možnost, da dosežete visoke pozicije v bližnji in srednji prihodnosti. Napredovanje pri nas je omejeno samo z vašim talentom, energijo, ki jo vložite v delo ter pripravljenostjo sprejemanja odgovornosti. Pri nas imata vrata za napredovanje navzgor v kadre upravljanja na stežaj odprta in pri tem vam bomo aktivno pomagali.

• Obvezna šolska praksa je plačana tako, kot to določa pogodba z šolo oziroma če v pogodbi določeno, se uporabljajo zneski določeni v tem odstavku. Ti zneski so za 14 dnevno prakso za dijake: 1. letnik – 90 EUR, 2. letnik – 120 EUR, 3. letnik 150 EUR, 4. letnik 150 EUR. Poleg tega dobite pri nas toplo kosilo.

• Poletna praksa je dobro plačana. Za vsako delovno uro boste prejeli 8 EUR neto. Za vsako učno uro 4 EUR neto. Delovna ura je definirana kot ura, kjer efektivno delate nekaj kar že znate. Učna ura je definirana kot ura, kjer se proces še učite in je zato vaša efektivnost nizka. Poleg tega pri nas dobite toplo kosilo. AMPAK – preberite si še razdelek: ZAHTEVANO ZAČETNO PROSTOVOLJNO DELO.

ZAHTEVANO PROSTOVOLJNO DELO

Poleg vsega tega ima AFormX dodatni pogoj za praktikante, ki vstopajo prvič na poletno prakso. Naš pogoj je, da zavezanost k podjetju dokažete z začetnim prostovoljnim delom.

Od vas pričakujemo, da brez plačila oddelate ure, ki so definirane spodaj. V tem obdobju vas bomo spoznali, v tem odbobju se boste dokazali in v tem odbobju bomo ugotovili kje je za vas primerno delovno mesto. V obdobju prostovoljnega dela vam bomo zagotovili toplo kosilo ter povrnili prevoz na delo (računi za avtobuse, vlake ipd).

V to kvoto se šteje že tudi šolska praksa, ki ste jo mogoče oddelali že med letom. Če bi se izkazalo, da ste odličen praktikant ali praktikantka, se lahko vodje podjetja AFormX odločijo, da vam vseeno izplačajo nagrado tudi med tem začetnim prostovolnjim delom.

Kvote za prostovoljno delo se razlikujejo glede na skupino v katero spadate:
a) zgodnja srednja šola – 200 ur zahtevanega prostovoljnega dela
b) pozna srednja šola – 100 ur zahtevanega prostovoljnega dela
c) študenti – 50 ur zahtevanega prostovoljnega dela

Ko imate to opravljeno, boste od takrat naprej vedno plačani.
Razumite to kot ceno, da nam dokažete, da ste resni in da se v vas splača vlagati naslednjih letih.

KAJ OD VAS PRIČAKUJEMO MI?

Od vas pričakujemo da:
• Ste dobri ljudje. Torej, da ne lažete, kradete, goljufate in da ne tolerirate to pri komurkoli drugemu.
• Izpolnjujete vsaj enega izmed treh pogojev: da ste zelo intiligentni, zelo pridni ali pa vas letalstvo zelo zanima.
• Delate odgovorno in vestno ter da se držite dogovorov.
• Ne zamujate.
• Na praksi iščete delo in skrbite, da naredite čimveč in ne da čakate, da ure minejo po liniji najmanjšega odpora.

 

V  primeru, da vas praksa zanima in da sprejemate pogoje napisane na tej strani, nam napišite to preko kontaktnega obrazca spodaj.