KAJ TRENUTNO IŠČEMO?

Delo v naši kompozitni delavnici najbolje opiše sledeči video, ki so ga pri nas pozno v 2021 posneli v okviru akcije – TOP POKLICI.

KAJ MORATE VEDETI O NAS?

V podjetju AFormX smo dolga leta investirali v kapaciteto proizvodnje kompozitnih letal, ki jo sedaj širimo. Širitev proizvodnje pomeni večanje ekipe, dodatno vlaganje v ključne tehnologije in selitev v večje prostore. Trenutno smo v tej fazi.

Od vsega tega nam je najbolj pomembna kvalitetna ekipa in odnosi v njej. Zato iščemo talentirane ali izkušene posameznike, da se pridružijo naši ekipi. Ali ste pravi za nas?

Prvo tako sodelavko smo zaposlili v novembru 2021, drugega sodelavca v februarju 2022, nato smo zaposlili še dodatne štiri sodelavce. Vmes smo preko evropskega projekta CompoWIN postavili sistem šolanja novih sodelavcev. S tem smo vam omogočili, da se boste izjemno hitro in učinkovito učili ter napredovali.

V tem trenutku spet iščemo nove člane ekipe. Zelo je pomembno, da najprej izveste nekaj o samem delu. Ta video kot celotna stran je napisana pošteno. Za vsakega novega zaposlenega si želimo, da pri nas ostane 10 let ali več. Zato že od začetka kominiciramo pošteno in odkrito. ”Tku-ku-je.”

KAJ TRENUTNO IŠČEMO?

Trenutno (jesen 2022) iščemo 4 do 6 novih sodelavcev. Z našim največjim naročnikom – podjetjem Pipistrel – imamo podpisano pogodbo za dobave do konca leta 2023 in z dobrimi obeti za naprej. Na podlagi tega iščemo bodoče sodelavce za spodaj opisana delovna mesta:

KAJ LAHKO PUNUDIMO

Podjetje AFormX trenutno hitro raste. Smo podjetje in ekipa, ki se razvija. Preživeli smo že fazo, kjer smo morali dolgo, trdo garati in se veliko odrekati, da smo ustvarili stik in vstop v zahtevno letalsko industrijo. Takšnega garanja od bodočih članov ekipe ne pričakujemo. A vendar, AFormX še ni podjetje, ki je zrelo. Zato je pošteno, da zelo jasno predstavimo, katere so prednosti dela pri nas in katere so slabosti.

PREDNOSTI

 • Ekipa je super. Delali boste z izjemno dobrimi, poštenimi in sposobnimi ljudmi. V našo ekipo ne spadajo ljudje, ki so slabi. V službi se razumemo med seboj in radi hodimo v službo.
 • Imamo ogromno znanja in to znanje predajamo. Še več – to znanje predajamo na sistematiziran način preko razvitih pripomočkov, kot je predstavljeno v videu. Naš temeljni interes je, da čim hitreje in čimbolj napredujete.
 • Delo ni monotono. Proizvodni cikel se pri nas trenutno ponovi šele po petih dneh. Torej boste delali enako fazo izdelka šele čez pet dni. Na začetku ta kompleksnost terja veliko učenja in veliko stvari si je za zapomniti. A ko enkrat to obvladate, delo zlepa ne postane monotono.
 • Delavni pogoji so dobri. Delavnica in delavna mesta so čista, tiha, dobro klimatizirana in dobro osvetljena. Topla malica je organizirana in vrhunska. Zaradi rasti se bomo po koncu kurilne sezone 2022-2023 preselili v nove prostore v velikosti 650 kv.m. (lokacija Goltes Trbovlje).
 • Vsi ključni zaposleni imamo mlade družine. Zato je delovni čas organiziran na način, da nam omogoča kvalitetno življenje tudi izzven službe. Delo poteka v jutranji izmeni brez vikendov. Prihod na delo je drseč med 6h in 7h zjutraj. Nadure so v našem podjetju izjema. Nadure delamo zgolj takrat, ko nekaj zafrknemo in moramo popravljati. Smola se pač trdi in postopka ne moremo zapustiti na sredini. Vikendov ne delamo nikoli. Obstaja možnost, da bi v prihodnje uvedli popoldansko izmeno, ampak to zaenkrat še ni na vidiku.
 • Hitro rastemo. To pomeni, da imate bodoči člani ekipe, ki se boste pridružili AFormX-u sedaj možnost, da dosežete visoke pozicije v bližnji in srednji prihodnosti. Napredovanje pri nas je omejeno samo z vašim talentom, energijo, ki jo vložite v delo ter pripravljenostjo sprejemanja odgovornosti. Pri nas imata vrata za napredovanje navzgor v kadre upravljaja na stežaj odprta in pri tem vam bomo aktivno pomagali.
 • Pri nas lahko pridobite poklic. AFormX v sodelovanju z Zasavsko ljudsko univerzo omogoča, da vam šolanje, ki poteka na delovnem mestu prinese Nacionalno poklicno kvalifikacijo z nazivom: Izdelovalec plastičnih kompozitnih izdelkov.

SLABOSTI

 • AFormX bo v naslednjih dveh letih še veliko vlagal v ključne tehnologije. To pomeni stroji, naprave in priprave. Ker živimo od denarja, ki ga zaslužimo pomeni, da ima celotna ekipa od direktorja navzdol še nizke plače. Posameznik, ki ima glavo in roke za uspeh v kompozitni industriji, lahko v tem trenutku brez težav dobi v podjetjih, ki so že zrela in plačo, ki je za 200-300 EUR višja, kot lahko ponudimo mi. A vendar – nižjo začetno plačo odtehta možnost izredno hitrega napredovanja v rastočem podjetju. Zaposlitev v AFormX-u je trenutno investicija. Nečemu se je potrebno odreči za prihodnji potencial. Delavci, ki se nam bodo pridružili čez dve leti bodo imeli začetno plačo višjo, a višja delovna mesta bodo verjetno že zasedena.
 • Ker napredujemo in se razvijamo hitro, je vsak dan potrebno še nekaj improvizacije, prilagoditev, veliko dobre volje in pripravljenost na spremembe. Potrebujemo ljudi, ki razmišljajo kako se ovire premaga, ne pa kako se pred ovirami obupa.
 • Delo v AFormX-u ni primerno za nekoga, ki želi v službi delati čim manj. Smo delavna ekipa, ki si želi v službi opraviti veliko dobrega dela, s prostimi popoldnevi in vikendi, pri tem zgraditi nekaj velikega in biti za to dobro nagrajeni.
 • Večino delavnika ekipa v kompozitni delavnici preživi stoje.
 • Obstaja možnost, da bo vaša koža alergična na materiale v kompozitni delavnici – v primeru alergijske reakcije niste primerni za delo v našem podjetju.

Open job positions

Na tem delovnem mestu si želimo sodelavca, ki sta zelo odgovorna in natančna. Delovno mesto je izjemno primerno za ženske. Iščemo ročne spretnosti. Delo je izredno podobno kombinaciji šiviljstva in slaščičarstva. Zaposleni mora imeti potencial izredno hitrega napredovanja iz pomočnika v samostojnega izdelovalca oziroma v mojstra kompozitnih izdelkov.

Na tem delovnem mestu si želimo sodelavca, ki je spreten z vsemi vrstami orodij. Če znate dobro prepleskati steno, natačno odrezati kos železa z kotno brusilko, se ne ustrašite menjave žarnice v avtomobilski luči in se nasploh lotite vsakega dela, potem je to-to. Iščemo univerzalca, ki pa je izredno natančen. Delovno mesto ne omejujemo na moške, ampak nekajkrat tedensko boste potrebovali svojo fizično moč pri prestavljanju kalupov (tipične obremenitve 10-30 kg). Zaposleni mora imeti potencial izredno hitrega napredovanja iz pomočnika v samostojnega izdelovalca oziroma v mojstra kompozitnih izdelkov.

Na tem delovnem mestu si želimo posameznika ali posameznico, ki bo odgovoren za barvanje in poliranje izdelkov. Ta sodelavec mora imeti neko osnovno znanje o barvanju. Obvladati mora osnove barvanja z pištolo na stisnjen zrak. Biti mora izredno natačen. Sodelavec bo prevzel končne obreze, barvanje z osnovno barvo, natančno brušenje, barvanje s končno barvo in poliranje. To delovno mesto vključuje veliko ur dela v kombinezonu za barvanje ter uporabo obrazne maske. Delo ima sicer minimalne fizične obremenitve in je zelo fino ter natančno.